Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Alt cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica fiului risipitor

Un comentariu

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica fiului risipitor


„Aduceţi-vă aminte de Postul Mare din anul trecut. Ce serioşi ne făcuserăm! Cum începusem să ne pregătim pentru Sfânta Împărtăşanie, cum ne pocăiam, primeam dezlegare şi ne împărtăşeam cu Sfintele lui Hristos Taine! Pentru pocăinţa şi făgăduinţa noastră de a ne îndrepta viaţa, Părintele Ceresc ne-a dat partea moştenirii noastre de har, care a judecat bunătatea lui, că ni se cuvine. Ce bine ne era în casa liniştită şi luminoasă a Tatălui Ceresc!
Dar iată că a venit primăvara! Au început distracţiile şi plăcerea. Luarea-aminte s-a împrăştiat…A urmat o cădere la început, poate neaşteptată, în urma ei a doua, a treia ş.a.m.d. Sufletul s-a învârtoşat, gândurile s-au întunecat, simţămintele şi dorinţele au devenit grosolane şi acum, puţini sunt oare cei ce se aseamănă deplin cu fiul risipitor, ce sărăcise şi murea de foame? Dar dacă am urmat fiului risipitor în cădere, să avem râvnă în a-l urma şi în sculare! Am cheltuit la fel ca el moştenirea noastră harică, să ne grăbim acum, tot la fel ca el, a ne întoarce din nou în braţele Părintelui Ceresc, care întotdeauna sunt deschise pentru a ne primi. Tocmai asta este menirea Postului Mare care se apropie! ”

Reclame

Un gând despre „Alt cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica fiului risipitor

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica Fiului Risipitor si descoperirea marii taine: CUM NE IUBESTE DUMNEZEUL NOSTRU?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s