Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sf. Luca la cuvintele proorocului Isaia : ”O, voi cei ce pomeniți pe Domnul, nu tăceți! ”

2 comentarii

  Cuvânt al Sf. Luca al Crimeei la cuvintele proorocului Isaia : ”O, voi cei ce pomeniți pe Domnul, nu tăceți!  ”
 
  
      „Așa le vorbea Sfântul Prooroc Isaia profeților, preoților poporului lui Israel. Nu trebuia să tacă până când nu va face Domnul Ierusalimul slăvit în lume. Noi care vă amintim de Domnul, de asemenea, nu trebuie să tăcem!
       Întotdeauna să aveți în fața voastră pe Domnul nostru, Iisus Hristos, care S-a răstignit pentru voi pe cruce! Amintiți-vă mereu că sunteți răscumpărați prin sângele Lui neprețuit! Amintiți-vă că sunteți pietre vii, că voi înșivă sunteți ziditori, că voi înșivă sunteți creați pentru a fi desăvârșiți, așa cum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este!
       Temeți-vă ca prin lucrul vostru rău și prin patimile voastre să aduceți necinste Crucii Lui Hristos! Amintiți-vă că Mântuitorul nostru este Însuși Domnul nostru, Iisus Hristos! Amintiți-vă că El Și-a vărsat sângele pentru noi toți și că așteaptă de la noi jertfe duhovnicești! Amintiți-vă de Domnul nostru, Iisus Hristos, Căruia fie slava și stăpânirea, împreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh, în vecii vecilor! Amin. „
 
Reclame

2 gânduri despre „Cuvânt al Sf. Luca la cuvintele proorocului Isaia : ”O, voi cei ce pomeniți pe Domnul, nu tăceți! ”

 1. „Şi Iisus,întinzând mâna, a apucat pe Petru şi a zis: Puţin credinciosule pentru ce te-ai îndoit?”
  (Matei XIV, 31)
  Pentru credincioşi, îndoiala, neîncrederea, coşmarul, laşitatea sunt nişte boli sufleteşti ale căror cauze nu sunt altele decât gândurile rele, patimile fără contenire, lipsa de preocupare, lenea, minciuna, perversitatea, falsitatea, lăcomia, invidia ş.a. Acestea aduc totdeauna tulburare şi neînţelegerea adevărurilor eterne. Ele distrug nădejdea, încât victimile sunt nemulţumite sufleteşte şi lasă totul pe seama soartei. Iată o greşeală neobservată, dar catastrofală. Cei cuprinşi de deznădejde şi mânaţi de viaţă la voia întâmplării, din val în val, ori se apucă de false stânci prin îmbogăţire nedreaptă,ori îşi pervertesc conştiinţa, încât satana le cuprinde cugetul, ori se afundă în mocirla batjocurii.
  Pe plan spiritual,unii ca aceştia fug de valuri fiind nepregătiţi, nu se salvează în corabia harului Sfintei Biserici, şi cred ei că o să găsească alinarea într-o altă confesiune sau religie întemeiată de oameni, fără a-şi controla convingerile. Ei nu fac asemenea lui Petru să strige:”Doamne, izbăveşte-mă…”, ci caută, prin comoditate, refugiu.
  Creştinii ortodocşi născuţi şi crescuţi de Biserică ,hrăniţi cu învăţătura sfântă şi străbună,au demonstrat neclintirea lor în credinţă, au slujit idealurilor de mântuire a semenilor, au fost primitori buni ai străinilor nevoiaşi, s-au făcut pildă de sfinţenie, considerând viaţa aceasta pământească o luptă permanentă(Iov VII, 1ş.u.)împotriva duşmanilor şi împotriva diavolului (Efes.VI, 10-11).
  Aşadar ,neclintirea în credinţa străbună, a dat naştere la o spiritualitate robustă şi la sacrificiu pentru dreptate şi adevăr. Străbunii erau convinşi că „Nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Hristos”(I Cor.III, 11). ” El ni s-a descoperit, în El credem şi nu va exista altul nici ca El, nici mai mare ca El; El este Alfa şi Omega”(Apoc.XXII, 13).
  Şi în corabia bântuită de valuri se găseau toţi apostolii, fiecare cu gândirea şi cu credinţa lui. Mântuitorul i-a salvat pe toţi, fiindcă erau în primejdie şi pe deasupra ucenici şi credincioşi ai Săi. Tot Mântuitorul a răpus veşnicia morţii şi ne-a dăruit viaţa şi învierea, pentru aceasta ni se cere credinţă neclintită ancorată în sinceritate, în slujire şi dragoste înflăcărată pentru adevăr şi pentru aptoapele.
  Neclintiţi în credinţă, aşa cum au fost înaintaşii; singuri în nădejde, pavăza lor; şi topiţi în dragoste convingem şi pe alţii de realitatea credinţei noastre, de frumuseţea şi podoaba veşnică a sufletului nostru, ştiind că Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a venit şi ne-a dat pricepere, ca sa cunoaştem pe Dumnezeul cel adevărat,în care este” viaţa şi mântuirea”(I Ioan V,12-20) şi căruia se cuvine slava în veci. Amin!

 2. HRISTO A INVIAT!
  CUVANTUL LUI DUMNEZEU TRAIESTE IN VEAC SI RAMANE MEREU VIU SI LUCRATOR
  „Descoperitu-mi-ai,Doamne,cu asupra de masura,ADEVARUL TAU SI DREPTATEA TA.
  Dezvaluitu-mi-ai,prin cunoasterea stiintelor,intreaga bogatie a credintei,a naturii si a mintii omenesti.Cunoscut-am cuvantul Tau,cuvant de iubire care patrunde pana la despartitura sufletului si duhului,invatat-am legile care guverneaza ratiunea omului,aspiratia lui spre intelepciune,alcatuirea si frumusetea vorbirii;patruns-am,pe cat mi-a fost cu putinta,tainele si randuielile firii…am cunostinta despre diferite popoare si despre oamenii de seama care s-au succedat in lume si despre faptele lor „descoperitu-mi-s-au destule din cunostintele omenesti”(Sirah 3,23),voi mai cunoaste si altele de acum incolo.Am o multime de carti…dar nu ma satur de ele.
  Mai jinduiesc cu duhul dupa cunoastere…
  Cuvantat-a Mantuitorul:”Oricine bea din apa aceasta(cea a cunoasterii lumesti)va
  inseta iarasi.Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da EU nu va inseta in veac,caci apa pe care i-o voi da EU se va face in el izvor de apa curgatoare spre viata vesnica”(Ioan 4,13-14).
  Va puteti da seama ca omul nu moare niciand cu cuvantul;el RAMANE NEMURITOR PRIN CUVANT…CATE CUVINTE
  NEMURITOARE VIAZA PRINTRE OAMENI…CUVINTE CARE CONTINUA SA TRAIASCA PE BUZELE TUTUROR,CU ATAT MAI VARTOS CUVANTUL LUI DUMNEZEU.CARE TRAIESTE IN VEAC SI RAMANE MEREU VIU SI LUCRATOR.
  Invatati-va sa faceti din cineva care sufera,din cel mai nefericit dintre oameni,cel mai fericit om de pe pamant,convingandu-l ca”fiind pedepsit cu putin,mare rasplata va primi”.Atunci veti fi
  prietenul oamenilor,INGERI-MANGAIETORI,
  ORGANE ALE DUHULUI-MANGAIETOR.”
  SA NE MARTURISM CREDINTA IN DUMNEZEU,CU GLAS VIU SI LUCRATOR,SA NE RUGAM UNII PENTRU ALTII,INTARINDU-NE INIMA IN CREDINTA SFANTA ORTO-DOXA.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.AMIN!

  „VIATA MEA IN HRISTOS” A SFANTULUI
  IOAN DE KRONSTADT, m-a inspirat sa dau aceste exemple si altora,pentru ca incredintarea bunului cuvant, sa ne ajute lucrarea noastra sa „VIEZE”INIMILE.AMIN!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s