Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Luca al Crimeei despre înţelepciunea lumii şi înţelepciunea inimii curate

5 comentarii

Cuvânt al Sfântului Luca al Crimeei

despre înţelepciunea lumii şi înţelepciunea inimii curate

„Dragostea nu cade niciodată! Proorociile se vor desfiinţa. Darul limbilor va înceta! Ştiinţa se va sfârşi. Cunoştinţele vor fi cândva desfiinţate! Desfiinţată va fi înţelepciunea acestei lumi. De Dumnezeu va fi desfiinţată!  Cunoaşterea îngâmfă, iar dragostea zideşte! (Apostolul Pavel).

Noi, creştinii, să nu ne mândrim cu înţelepciunea lumească! Să nu ne mândrim nici cu înţelepciunea cea prea înaltă, dată de Domnul Iisus, fiindcă această înţelepciune de care erau pline inimile cuvioşilor, duce la smerenia cea mai adâncă… Aşadar, să prisosească dragostea voastră întru cunoştinţă şi întru toată simţirea, pentru ca voi, cunoscând cele nemăsurat mai bune decât înţelepciunea acestei lumi, să fiţi curaţi şi neîmpiedicaţi în ziua lui Hristos, plini de roadele dreptăţii lui Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu! Amin.”

https://prediciaudio.files.wordpress.com/2010/03/omilie-sf.pdf
Reclame

5 gânduri despre „Cuvânt al Sfântului Luca al Crimeei despre înţelepciunea lumii şi înţelepciunea inimii curate

 1. Performanţa pe care o reuşeşte DUMNEZEU în iubirea Lui, este că ne iubeşte pe fiecare de parcă n-am exista decât noi în toată lumea.
  Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos?

 2. „Crestine,sa te increzi in Dumnezeu mai mult decat in propria mama.Sa-I marturisesti Lui,
  totul,caci El nu te va trada niciodata.
  Sa-I IMBRATISEZI CU DRAGOSTE TOATE PORUNCILE,caci ELE SUNT MANTUITOARE
  DE SUFLET.ELE NICIODATA NU TE VOR INSELA.
  Pe cat de mult iti pui toata incredere in Dumnezeu,pe atat sa fii treaz si cu mintea,luand seama la dusmanii tai,care vin de la trup,de la lume si de la diavoli.Toate acestea au fost minunat rostite de slavitul sfant al lui Dumnezeu, Efrem Sirul,care a zis:”Imbratisand Poruncile lui Dumnezeu,sa ai inima curata si plina de simplitate,iar STAND TARE IMPOTRIVA ATACURILOR DRACESTI SI INTRIGILOR TESUTE DE SLUGILE SATANEI, SA FII INTELEPT CA SARPELE SI BLAND CA PORUMBELUL.”
  Sa luam aminte la Stapanul Hristos Care S-a rugat in Gradina Ghetsimani,la staruinta cu care cere ucenicilor sa privegheze si sa se roage;La cum se ridica de trei ori de la rugaciunea cea facuta cu picaturi de sange,se duce la ucenici,si ii gaseste de fiecare data dormind;La cum ei pentru aceasta au cazut in ispita,parasindu-L,pe Invatatorul,caci nu erau pregatiti sa invinga frica de oameni;LA CUM SI NOI SUNTEM TRANDAVI SI NEVEGHETORI,NERUGANDU-NE LUI DUMNEZEU,caci,IATA CAND VINE ISPITA,IL PARASIM PE DOMNUL NOSTRU HRISTOS.
  Chiar si astazi,cine judeca doar dupa ceea ce vede cu ochii trupului,Ii neaga lui Hristos tot ceea ce nu poate vedea in ceilalti oameni.Ce vede ochiul,nu este decat parte din valul care ascunde taina vesniciei Cerului si cele mai mari taine ale timpului si istoriei pamantului.SA PUTEM VEDEA DINCOLO DE ACEST VAL,TREBUIE SA AVEM VEDEREA DUHOVNICEASCA,CARE ESTE DUHUL LUI DUMNEZEU CEL DIN INIMA OMULUI.DUHUL CEL CARE DA LA O PARTE VALUL SI DESCOPERA TAINELE.(Preluare din Proloagele de la Ohrida,ale Sfantului Nicolae Velimirovici)
  O,Stapane Doamne si Invatatorule,invredniceste-ne de salasluirea in noi, a DUHULUI TAU cel SFANT SI INTELEPTITOR,caci al Tau este a ne auzi si milui,Dumnezeul nostru si Tie slava si multumire inaltam,Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor.Amin!

 3. Suntem in a patra saptamana a Sfantului si Marelui Post.
  „Marturisiti-va Domnului ca este bun, ca in veac este mila lui.”
  Desi spunem ca este BUN , totusi ne temem de „Infricosatoarea Judecata”…De ce ? Doar suntem FII ai lui Dumnezeu… Doar mergem la TATA…De unde teama aceasta…? Ne temem pentru ca nu suntem pregatiti pentru judecata ,pentru ca nu stim ce raspuns vom primi , pentru ca eu , „copilul lui Dumnezeu”, nu am facut ce ar fi vrut TATAL…Iar acolo , toate se vor descoperi…lucruri de noi uitate, ascunse , ignorate…toate vor iesi la suprafata. Atunci ne vom vedea toata viata si in fata tuturor va fi descoperita.
  Daca nu au fost spovedite , planse ,toate acestea vor fi vazute…Orice gand ,orice gest ,orice simtire a inimii…nespovedite fiind, vor iesi in toata uratenia lor la suprafata ! Spovedite fiind, ranile vor straluci intru iertarea si dragostea lui Dumnezeu.
  Daca am VOI, am putea sa ne judecam faptele noastre, gandurile noastre, vorbele noastre cu care ii ucidem pe altii…si daca neputinciosi fiind, am facut-o , apoi sa ne spovedim curat…Cum…? ca si cand ar fi ultima noastra spovedanie , cu , umilinta , cu lacrimi…nu de ciuda ca altul ar fi de vina…ci de pocainta ca , sa nu mergem inaintea TATALUI cu frica , ci cu bucurie.
  Sa ne randuiasca Dumnezeu rabdare de la duhovnicul nostru…pentru a linisti sufletele noastre ! Post cu multe roade pe scara DUMNEZEIESCULUI URCUS ! AMIN.

 4. Sarace sant cuvintele mele!Uneori ,ba chiar mai intotdeauna citind si asculatand aceste minunate cuvinte , ma consider cea mai neinsemnata fiinta!Doar iubind pe toti ,dar mai ales pe Dumnezeu ma mai alin. Cat de putin facem , cat de putin simtim ! Doamne ajuta neputintei mele!

 5. NOI SUNTEM NEBUNI PENTRU HRISTOS
  (I Cor.4;10)
  Asa graieste marele Apostol Pavel,cel care la inceput s-a calauzit dupa intelepciunea acestei lumi care este impotriva lui Hristos,si cel care mai apoi,recunoscand minciuna si putreziciunea intelepciunii acestei lumi,a aflat Lumina si vesnica stabilitate a intelepciunii celei dupa Hristos.Cand s-a intamplat astfel,Sfantul Apostol Pavel nu s-a maniat pe intelepciunea lumii care l-a numit NEBUN PENTRU HRISTOS, si nu a pregetat,in raspunsul lumii,chiar SA IUBEASCA a se numi astfel.
  Caci fie suntem nebuni pentru lume din pricina lui Hristos,fie nebuni pentru Hristos din pricina lumii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s